Kalktilskud, vitamintilskud og mineraler - Camette

Stort udvalg af vitamintilskud og mineraler og kalktilskud

Hvad er vitamintilskud og mineraler?

Vitaminer er livsvigtige stoffer, som har en stor betydning for din krops funktion. Du har brug for hele alfabetet af vitaminer i en balanceret sammensætning fra en varieret kost og sollys. De er nødvendige for et opretholde et godt helbred, men ikke i tilstrækkelig mængde i kroppen og derfor skal vi have dem gennem kosten eller via tilskud - f.eks. kalktilskud eller multivitaminer. Kroppen har ligeledes brug for mineraler, som kroppen ikke selv kan producere, men er stoffer, der stammer fra jorden og havet. Mineralerne er lige så vigtige for kroppen som vitaminer, fordi de har stor betydning for din psykiske og fysiske velbefindende. De hjælper kroppen til at optage vitamintilskud og er vigtige byggesten for f.eks. muskler, tænder og knogler. Mangel på et enkelt vitamin eller mineral kan bringe din krop ud af balance.

Hvad er kalktilskud og kalktabletter?

Får du eksempelvis dit daglige kalktilskud, f.eks. gennem Camettes kalktabletter, så styrker du dine knogler og forebygger også potentielle fremtidige gener. Det er derfor vigtigt, at sikre sig at man får alle de nødvendige kosttilskud. Kalktabletter er et godt tilskud til kosten, især for kvinder over 45, hvor de typisk går i overgangsalderen.

Behov for vitamintilskud, mineraler eller kalktilskud?

Kroppen har behov for vitaminer og mineraler for at fungere. Mange får dækket sit behov ved at spise sundt og varieret, men der er dog nogle af os, der bør tage et vitamintilskud. Du har brug for vitamintilskud og mineraler hvis du spiser meget lidt eller ensidigt (f.eks. et kræsent barn), er i den fødedygtige alder og har kraftige menstruationer, er gravid eller planlægger graviditet, ikke får sollys nok, er over 65 og senior, bor på plejehjem eller ammer og ikke spiser varieret og sundt.

Vi har samlet et bredt udvalg af kalktilskud, vitamintilskud og mineraler, som alle er godkendte til det danske marked, således du let kan købe dine kalktabletter, magnesium, jern, calcium m.m. landsdækkende. Hos Camette forhandler vi bl.a. multivitaminer, kalktabletter samt forskellige A, B, C, D og K vitaminer.

Hvornår skal man tage vitamintilskud?

Som hovedregel skal vitaminpiller helst tages lige efter et måltid og helst ikke på tom mave, for eller bliver de hurtigt skyllet ud med urinen. Det gælder i høj grad de mere vandopløselige C- og B-vitaminer. Det bedste ville faktisk være hvis man kunne tage dem i mindre portioner i løbet af dagen. Eftersom de sjældent er en mulighed, råder vi folk til at tage dem efter hovedmåltidet, eller med deres mest fedtholdige måltid. Det er som udgangspunkt ikke anbefalelsesværdigt at indtage vitamintilskud sammen med morgenmaden, da den ofte er relativt mager.

Hvordan skal vitamintilskud opbevares?

Vitamintilskud og kosttilskud skal helst opbevares mørkt, køligt og tørt. Man kan evt. hælde nogle riskorn i glasset, for at forhindre at de får nogen former for fugt. Som udgangspunkt er det altid en god idé at følge producentens anvisninger.