Kalk - Calcium

Kalktilskud

Hos Camette fører vi forskellige typer af kosttilskud, herunder også kalktilskud. Nedenfor kan du læse mere om kalktilskud, og hvorfor det kan være en god ide at supplere din kost med kalktabletter.

Hvad er kalktilskud og kalktabletter?

Får du eksempelvis dit daglige kalktilskud gennem Camettes kalktabletter, så styrker du dine knogler og forebygger også potentielle fremtidige gener. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at man får alle de nødvendige kosttilskud. Kalktabletter er et godt tilskud til kosten, især for kvinder over 45, hvor de typisk går i overgangsalderen.

Det er også vigtigt, at børn får nok kalk. Børn vokser som bekendt, og for at knoglerne kan opbygges, kræver det kalk – eller calcium, som det også kaldes. Ud over at spille en væsentlig rolle i forhold til knoglernes sundhed, så er calcium også nødvendigt for vedligeholdelse af normale tænder. Med mælk og mælkeprodukter kan du gøre dit for, at dit barn får et solidt indtag af kalk, men du kan også vælge at supplere med kalktilskud.

Behov for kalktilskud?

En stor del af vores knogler består af mineralet calcium og skal livet igennem bruge kalk for at opbygge, bevare og vedligeholde knoglevæv. Mejeriprodukter er den vigtigste kilde til kalk, men der er også et højt indhold af kalk i blandt andet grove og grønne grøntsager, havregryn og fuldkornspasta. Hvis du ikke får nok kalk gennem kosten eller måske har mælkeallergi, så vil det være svært at nå op på den rette mængde kalk.

Er du gravid, er det også en god ide at være opmærksom på dit indtag af kalk. Alle gravide anbefales at indtage 0,5 liter mælkeprodukt om dagen eller indtage et dagligt tilskud af 500 mg kalk. Her hos Camette fører vi også kalkstilskud til gravide, som understøtter både den gravide og det ufødte barns knogler.

For at kroppen kan optage kalk fra tarmen er det nødvendigt med D-vitamin. Det kan derfor være godt at supplere dit kalktilskud med D-vitaminer. Her hos Camette tilbyder vi også et stort udvalg af vitaminer. Her finder du blandt andet finder A-, B-, C- og D-vitaminer. Se også mineraler og andre kosttilskud.

Hvornår skal man tage kalktilskud?

Som hovedregel skal vitaminpiller tages lige efter et måltid og helst ikke på tom mave, da de ellers vil blive skyllet ud med urinen. Vi anbefaler at tage kalktilskud efter hovedmåltidet eller i forbindelse med det mest fedtholdige måltid på dagen. Det er som udgangspunkt ikke anbefalelsesværdigt at indtage kalk sammen med morgenmaden, da den ofte er relativt mager.

Hvordan skal kalktilskud opbevares?

Kalktilskud skal helst opbevares mørkt, køligt og tørt. Man kan evt. hælde nogle riskorn i glasset for at forhindre, at de får nogen former for fugt. Som udgangspunkt er det altid en god idé at følge producentens anvisninger.